FOREVER YOUNG? OH NO! Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΣ...

Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι κανείς από μας που δε θα ήθελε να μείνει για πάντα νέος; Δεν νομίζω! Για την ακρίβεια έχει χυθεί πολύ μελάνι και αίμα, έχουν δημιουργηθεί πολλοί θρύλοι, η επιστήμη πάντα θα προσπαθεί να βρει το ελιξίριο της νεότητας, εδώ έχουν πουληθεί ψυχές για να μη γεράσουν άνθρωποι και θα βρεθεί κάποιος να πει ότι δε θέλει μια αιώνια νεότητα;;;  Τι θράσος! Και όμως στο θαυμαστό κόσμο του rock μπορεί να συμβεί το απίστευτο,  να γίνει το ακατόρθωτο, να γίνει ένα μέγα θαύμα με αποτέλεσμα κάποιοι  μουσικοί να είναι για πάντα νέοι, αγέραστοι ότι και να κάνουν, όσα χρόνια και να βαρύνουν τις πλάτες τους! Το περίεργο είναι πως τα καταφέρανε χωρίς μαγείες και σαχλαμάρες, χωρίς βότανα και μαντζούνια αλλά (και τι τραγικό!), χωρίς την ίδια τους την θέληση!  Αμφιβάλετε; Και όμως κάνετε λάθος Θα σας αποδείξω με στοιχεία και ονόματα για ποιους μιλάω και δεν θα μπορείτε μετά να πείτε κουβέντα! Γιατί και εσείς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, και εγώ που το γράφω, έχουμε βάλει το χεράκι σας σε αυτό! Μάλιστα κύριοι!! Μπορεί οι Page και Plant να ήταν και με τα δυο πόδια μέσα στην άλλη πλευρά της μαγείας, αλλά ούτε αυτοί δεν μπόρεσαν να καταφέρουν ότι κατορθώσατε εσείς με αποτέλεσμα,  με κάποια δόση υπερβολής φυσικά, οι καλλιτέχνες που θα αναφέρουμε πιο κάτω να μη γεράσουν ποτέ, να μην παλιώσουν με τίποτα και σήμερα να είναι ακόμα οι ..νέοι! Για να τους δούμε λοιπόν παρέα αγαπητοί μου συνένοχοι...
Πρώτος και καλύτερος! Bernie Shaw τραγουδιστής στους Uriah Heep. Γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1956. Μπήκε στην μπάντα πριν από τριάντα ολόκληρα χρόνια το 1986 και αποτελεί τον άνθρωπο που κράτησε περισσότερο από κανέναν άλλον την θέση του frontman. Και όμως όταν έρχονται οι Heep στην Ελλάδα, έρχονται πάντα «με τον νέο τους τραγουδιστή», που (επαναλαμβάνω) είναι σε αυτούς μόλις ..τριάντα χρόνια!! Έλεος ρε παιδιά, τι άλλο δηλαδή να κάνει ο φτωχός για να του φύγει αυτή η στάμπα;; Μήπως μετά από είκοσι δυο άλμπουμ (στούντιο και live) είναι καιρός να αναθεωρήσουμε;; Λέω μια άποψη ρε παιδιά.. 
Ο επόμενος! Σκληρή η τύχη και του Steve Morse που μπήκε στους Deep Purple μόλις το 1994, πρόσφατα δηλαδή!! Όμως, όσο αναγνωρίσιμος και εάν είναι ο φτωχός, πάντα θα πείτε.. «Έρχονται με το νέο κιθαρίστα και χωρίς τον Blackmore!” Πότε ρε συ έγινε αυτό;; Τώρα! Δεν είναι δα ούτε είκοσι δυο χρόνια!! Που να πούμε δηλαδή και τον Don Airey που παίζει μαζί τους, από το 2001. Για την ιστορία, ο νέος κιθαρίστας των Deep Purple, έχει συμμετάσχει σε δεκα εννέα  (επίσημα) στούντιο και live άλμπουμ της μπάντας. Απλά μια πληροφορία να δώσω και γω, έτσι για τους τύπους...
Επίσης χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Steve Hogarth, που μπήκε στους περίφημους Marillion μόλις το 1989, αφού ένα έτος νωρίτερα τους είχε εγκαταλείψει ο Fish. Με άλλα λόγια, πέρασαν ούτε λίγο ούτε πολύ είκοσι επτά χρόνια και δεκατρία ολόκληρα άλμπουμ, αλλά ρε παιδί μου, αυτός ο Steve, όχι, είναι ο νέος τραγουδιστής της μπάντας ότι και να κάνουμε! Ο Fish έφυγε, πάει! Πάρτε το απόφαση! Άλλαξαν τραγουδιστή παραπάνω από είκοσι πέντε χρόνια τώρα!
Πάμε τώρα στους φίλους μας τους Scorpions που εκτός όλων των καλών που μας προσφέρουν, έχουν και το ότι για κάποιο λόγο, εκτός του Francis Buchholz, σχεδόν όλοι τους οι μπασίστες κατάφεραν να μείνουν ανώνυμοι. Εδώ ο κλήρος πέφτει στον Paweł Mąciwoda οποίος όχι μόνο ο φτωχός, από πλευράς διασημότητας,  είναι σχεδόν ανύπαρκτος αλλά από την άλλη η πλειοψηφία των οπαδών τους δεν γνωρίζει το όνομα του και απλά είναι ο νέος μπασίστας της μπάντας! Με την απλή διαφορά ότι είναι σε αυτούς δεκατέσσερα χρονάκια! Δεν είναι και λίγο βρε αδέρφια, είχαμε πάρει το Euro τότε! 
O μπασίστας David Hope ανήκει στην πρώτη γενιά των μουσικών πόυ σχημάτισαν τους Kansas. Για πολλούς από εμάς, παραμένει μέλος τους αν κι έχει αντικατασταθεί από το ....1985 από τον Billy Greer!
Μια ακόμα περίπτωση που χρίζει αναφοράς στο χαρούμενο τούτο άρθρο, είναι και αυτή των Helloween. Εδώ μάλιστα δεν έχουμε μόνο έναν αιώνιο νέο, αλλά δυο!! Πρώτος ο πολύ καλός κιθαρίστας Sascha Gerstner, που μπήκε στο σχήμα μόλις το ...2002, ούτε καν δηλαδή δεν είναι μαζί τους μια δεκαπεντακονταετία! Πλάκα κάνουμε; Ο Shaw  για τον οποίο είπαμε πιο πάνω είναι τριάντα χρόνια νέος, ο Sacha με ούτε δεκαπέντε, θέλει να το θυμόμαστε κιόλας;; Ε όχι δα! Όσο για τον drummer Daniel Löble, που ήρθε στους Helloweenτο 2005, για δέκα πέντε χρονάκια με την μπάντα τι να πει κανείς! Ψάρακας ακόμα!! Πάντα οι Γερμανοί θα έχουν νέο κιθαρίστα και drummer λοιπόν, είκοσι χρόνια να περάσουν, νέοι θα είναι, κι ας έχουν κάνει εφτά άλμπουμ μαζί τους! 
Έχουν περάσει 31 χρόνια που το ιδρυτικό μέλος των Nazareth, κιθαρίστας Manny Charlton έφυγε από το συγκρότημα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι τον έχει αντικαταστήσει ο Σκοτσέζος Jimmy Murrison!
Κατάσταση χτύπα το κεφάλι στο τοίχο είναι και αυτή του Vinnie Moore στους U.F.O. Ρε συ, έρχονται οι U.F.O! Ελα!! Ναι, αλλά ξέρεις με ποιον στην κιθάρα; Όχι, για πες! Έχουν πάρει τον Vinnie Moore! Σωωωπα! Πότε έγινε αυτό; Από το 2004 και έχουν φτιάξει και πέντε στούντιο άλμπουμ μαζί, χώρια τα live! Σιωπή... Όχι πείτε μου, άδικο έχω που τα λέω;;
Τελευταία, πιο ιδιάζουσα,  περίπτωση για την οποία θα γράψω, όχι πως δεν υπάρχουν άλλες, είναι αυτή του Hugh McDonald, που παίζει μπάσο με τους Bon Jovi Jovi, από το 1994. Μόλις είκοσι επτά  χρονάκια δηλαδή, αλλά κανείς μάλλον δεν τον έχει προσέξει! Μπορεί να μην είναι full band member, αλλά ρε παιδία, πότε έφυγε ο Alex John Such, πότε ήρθε αυτός, ούτε που το πήραμε γραμμή...
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, αλλά το πιάσατε το νόημα, ότι για πολλούς λόγους, που όπως προσέξατε δεν τους εξετάζουμε εδώ, κάποιοι μουσικοί θα είναι πάντα τα νέα μέλη ενός συγκροτήματος όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα άλμπουμ κι αν κάνουν με αυτά. Τελικά, είδατε που είχα δίκιο; Δεν είναι πάντα καλό να μένει κανείς για πάντα νέος! Μα τις χίλιες αρκούδες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ   18/4/16


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου