STAIRWAY TO THE STARS (1/3/16)

• Μεγάλη "The Greatest Hits Tour 2016" ανακοίνωσαν οι Whitesnake για τον Ιούνιο. Η περιοδεία θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου από την Oklahoma και στις 14 Ιουνίου έρχεται στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Βερόνα της Ιταλίας (σ.σ. σ’ άλλες εποχές θα τους είχαμε σίγουρος) και θα τελειώσει στις 13 Αυγούστου στο Βέλγιο (σ.σ καταραμένη Anderlecht). Η σύνθεση του συγκροτήματος είναι αυτή με την οποία ηχογράφησε το πρόσφατο The Purple Album, δηλ. David Coverdale, Joel Hoekstra και Reb Beach κιθάρες, Michael Devin μπάσο, Tommy Aldridge ντραμς και Michele Luppi πλήκτρα.
• Dust τιτλοφορείται το καινούργιο άλμπουμ των Tremonti, του συγκροτήματος του κιθαρίστα Mark Tremonti (Creed/Alter Bridge). Για την ιστορία στο μπάσο είναι ο Wolfgang Van Halen (γιός του Eddie και μπασίστας των Van Halen).
• To Studio, The Magic Shop Recording που βρίσκεται στο Manhattan κλείνει μετά από 28 χρόνια. Σ’ αυτό το studio ηχογράφησε ο David Bowie τα 2 τελευταία άλμπουμ του The Next Day και Blackstar. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, ο λόγος που το The Magic Shop Recording κλείνει, οι υψηλές τιμές ακινήτων στην περιοχή.
• Δεν τα κατάφεραν οι Edguy στο διαγωνισμό τελικής επιλογής για τη Γερμανία για τη Eurovision 2016, αφού το τραγούδι του "Unser Lied Für Stockholm" ήλθε τρίτο. Πρώτο ήλθε το "Ghost", με τον 17χρονο  Jamie-Lee Kriewitz, που ήδη το τραγούδι τους βρίσκεται στο No. 1 του γερμανικού iTunes Download charts και στο No. 11 των γερμανικών charts.
• Δύο παλαιότερες μουσικές ταινίες του Neil Young, τα Human Highway και Rust Never Sleeps, παίρνουν το δρόμο για τον κινηματογράφο . Μετά από καινούργια τεχνική επεξεργασία, το Rust Never Sleeps9ταινία συναυλία του 1979) και το Human Highway(1982) στο οποίο ο Neil Young συνεργάστηκε σαν συν-σκηνοθέτης αλλά κι έπαιξε μαζί με τους Russ Tamblyn και Dean Stockwell θα βγουν στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Απριλίου, ενώ η dvd/Blu-ray κυκλοφορία τους αναμένεται εντός της χρονιάς.
• Δείτε το video του καινούργιου τραγουδιού των
 Memorain για το “Guardian Night” από το νέο τους άλμπουμ “Duality of Man” που έχει κυκλοφορήσει. Στο τραγούδι συμμετέχουν ο Dave Ellefsonκαι ο Blaze Bayle.
• Ο βετεράνος drummer και πρώην μέλος των Cream, Ginger Baker, αναγκάστηκε να ακυρώσει το υπόλοιπο της περιοδείας του καθώς οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά του. Ο 76χρονος μουσικός είχε προγραμματίσει περιοδεία για τον ερχόμενο Απρίλη/Μάη σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες, με όλες τις ημερομηνίες  να ακυρώνονται μετά το αρκετά σοβαρό, όπως χαρακτηρίστηκε, πρόβλημα υγείας που βρήκαν οι γιατροί. Σε ανακοίνωσή στην επίσημη σελίδα του Ginger Baker στο Facebook αναφέρεται: «Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ακυρώσουμε όλα τα επερχόμενα shows του Ginger. Οι γιατροί είναι κάθετοι πως ο Ginger θα πρέπει να ξεκουραστεί καθώς το πρόβλημα στην καρδιά του είναι αρκετά σοβαρό». (Χάρης Πάνος)
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου