Η ΠΤΗΣΗ R101 ΤΟΥ 1930 ΚΙ ΟΙ IRON MAIDEN

Οι Iron Maiden θα κυκλοφορήσουν σε 12' maxi single, το μεγαλύτερο τραγούδι σε διάρκεια (18:01)στην ιστορία τους, το "Empire Of The Clouds" το οποίο περιλαμβάνεται στον καινούργιο δίσκο τους "The Book Of Souls"(διάβασε εδώ), ειδικά για την Record Store Day της 16ης Απριλίου.
Το εξώφυλλο βασίζεται στο πρωτοσέλιδο της Daily Mirror της 4ης Οκτωβρίου
1930 κι αναφέρεται στη μοιραία πτήση R101 για την οποία μιλούν κι οι στίχοι του κομματιού! Στη B- πλευρά θα υπάρχει συνέντευξη του Dickinson που θα μιλά για τους στίχους του κομματιού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Iron Maiden προγραμματίζουν κυκλοφορία για την αμερικάνικη Record Store Day και φυσικά συνδυάζεται και με την αμερικάνικη περιοδεία τους. "Σίγουρα ένα κομμάτι διάρκειας 18 λεπτών δεν πρόκειται να παιχτεί στο ραδιόφωνο αλλά η κυκλοφορία του σαν Maxi του δίνει μια ευκαιρία να μείνει στην αιωνιότητα!" είπε ο υπεύθυνος του strategic marketing της Parlophone Rec.
Η πτήση R101 απογειώθηκε από το Cardington με κατεύθυνση προς την Ινδία και κατέπεσε στην Γαλλία, όπου θα έκανε στάση, σκοτώνοντας τους 46 από τους 54 επιβάτες, μεταξύ αυτών κι ο Γραμματέας των Βρετανικών Αερογραμμών, Lord Thomson.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου