9 ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ)

Γνωστή η δύναμη των rock μπαλάντων. Αντέχουν στο χρόνο και είναι ανεγνωρισμένες απ’ όλους. Στο άρθρο που ακολουθεί διάλεξα 9 μπαλάντες που δεν γνώρισαν επιτυχία αν και θα μπορούσαν.





Aerosmith - What Could Have Been Love
Το καλύτερο τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ των Aerosmith, Music from Another Dimension!(2012) που ήταν κουραστικό και ανέπνευστο. Όμως το What Could Have Been Love είναι μακράν το καλύτερο ενός δίσκου που καλύτερο να μην είχε βγει.
Quiet Riot -  Still of the Night
To QR III κυκλοφόρησε το1986 και διαδέχτηκε το πετυχημένο Condition Critical(1984). Δυστυχώς, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του και τα 11 τραγούδια του έχουν ξεχαστεί, όπως και το άλμπουμ. Το Still of the Nightόχι μόνο είναι το καλύτερο τραγούδι του δίσκου αλλά είναι μια μαγική μπαλάντα που πραγματικά απορώ που δεν κυκλοφόρησε σαν single. Τραγουδάρα!
Quiet Riot  - Don’t wanna be your fool
Και δεύτερη μπαλάντα από τους Quiet Riot, αυτή τη φορά από το άλμπουμ QR (1988)με τραγουδιστή τον Paul Shortino. To Don’t wanna be your fool δεν είναι της δυναμικής του Still of the Night, αλλά είναι μια καλή power μπαλάντα.
KISS - Every Time I Look at You
Ίσως από τα πλέον γνωστά τραγούδια αυτού του άρθρου. Το καταπληκτικό είναι ότι οι Kiss ένα από τα καλύτερα και γνωστότερα rock συγκροτήματα, σαν πιο πετυχημένα singles στην Αμερική, έχουν δύο μπαλάντες: To Beth (No7, 1976) και το Forever(No 8 1990) με τα πασίγνωστα hard rock κομμάτια τους να σημειώνουν μικρή επιτυχία. Το Every Time I Look at You βρίσκεται στο πολύ καλό άλμπουμ τους Revenge (1992).
Storm – I’ve got to learn about love
To 1991 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των Storm όπου συμμετείχαν 3 πρώην μέλη των Journey, ο οργανίστας Gregg Rolie, ο μπασίστας Ross Valory και ο ντράμερ Steve Smith. Φυσικό ο ήχος τους να είναι πολύ κοντά σ’ αυτόν των Journey και μάλιστα με τη συμμετοχή του τραγουδιστή (κλώνος του Steve Perry) Kevin Chalfant ο ήχος τους έγινε ….Journey. Στην κιθάρα ήταν ο Josh Ramos. Το πρώτο άλμπουμ τους δεν γνώρισε την επιτυχία που θα του άξιζε (Νο133) αλλά το single I’ve got to learn about love έφθασε έως το Νο 26 (και μπορούσε περισσότερο). Μελιστάλακτη μπαλάντα που στη χώρα μας  δεν ακούστηκε κι είναι γνωστή μόνο στους hardcore A.O.R fans. Το συγκρότημα το 1996 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, με διαφορετική σύνθεση που ….δεν ακούγεται.

RTZ – Until your love comes back around
Οι RTZ σχηματίστηκαν από τον κιθαρίστα Barry Goudreau και τον τραγουδιστή Brad Delp κι οι δύο μέλη των Boston! Όλα τα τραγούδια του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ τους ακούγονται σαν Boston και το Until your love comes back around σταμάτησε στο No26 του αμερικάνικου Billboard chart μικρών δίσκων. Στην Ελλάδα πέρασε απαρατήρητο!
Heart – Dog and Butterfly
Εύθραυστη μπαλάντα από τις αδελφές Heart και το ομώνυμο καλό τους άλμπουμ του 1978. Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ που στο βινύλιο τουλάχιστον χωρίζεται στη hard rock πλευρά και στην ballad.

Survivor – I never stopped loving you
Οι Survivor είναι από τα κορυφαία συγκροτήματα του μελωδικού rock ή αν προτιμάτε του A.O.R.  Στον περισσότερο κόσμο έχουν περάσει σαν το συγκρότημα με τη μεγάλη επιτυχία , το Eye of the Tiger, αλλά πραγματικά αν ακούστε τα άλμπουμ Caught in the Game, Vital Sign, When Seconds Count s και φυσικά Eye of the Tiger θα ανακαλύψετε πολλά και καλά κομμάτια. Μιλώντας όμως για μπαλάντες ας μην μείνουμε στο The search is over αλλά ακούστε το πανέμορφο I never stopped loving you από το Caught in the Game .
Bonfire –Give it a Try 
Ξεφεύγει από τα όρια της τυπικής γερμανικής μπαλάντας, το "Give It a Try"  των Bonfire. Ανήκει στην πρώτη, δημιουργική περίοδο του συγκροτήματος και παραμένει έως σήμερα ξεχωριστό, πάντα με την προυπόθεση ότι δεχόμαστε τα γερμανοαγγλικά του Clauss Lessman!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. - Το τραγούδι των Aerosmith είναι πολύ γνωστό! Είχε πολύ air play. Όπως και νάχει όμορφο κομμάτι!
    - Κρίμα που τραγούδια όπωςς των Storm ή των Quiet Riot δεν τ' ακούσαμε τότε. Τώρα, ακούγονται λίγο παρωχημένα.
    - Μεγάλη έκπληξη οι Survivor! Δεν τους τόχα!
    - Δεν είναι λίγο σκληρή η κριτική των αγγλικών των Bonfire; :-)
    - Με τους Kiss θα έλεγα ότι το πιο εντυπωσιακό είναι που παίζουν άβαφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχάριστο άρθρο. Διαφωνώ με αυτό που γράφεις για το 2ο Storm. Για μένα είναι εξίσου καλό album.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τον φιλο που λεει για τους Survivor ,το συγκεκριμενο group (που ειναι ενας απο τα αγαπημενα μου ) , εχει τοσες πολλες κομματαρες που τολμω να πω οτι την τεραστια επιτυχια την εκαναν 2 κομματια , που δεν τα θεωρω ποιοτικα στα καλυτερα τους .
    Για τους Storm , το πρωτο τους ειναι ο ορισμος του AOR , στην ουσια ειναι το cd που δεν εβγαλαν ποτε οι journey μετα τα κλασσικα τους .

    Σημερα με το ιντερνετ , το τι ειναι επιτυχια και τι οχι ειναι λιγο φλου , βλεπεις αγνωστα κομματια να εχουν πολλες χιλιαδες χτυπηματα και επισης διθυραμβικα σχολια απο κατω .
    Dog and butterfly εχω την εντυπωση οτι ηταν στα κλασσικα heart κομματια της πρωτης περιοδου ( ως γνωστον εχουν 3) και συνηθως το περιελαμβαν στις συναυλιες τους
    Για τους kiss εχω την εντυπωση οτι το συγκεκριμενο κομματι ειναι πολυ-ακουσμενο
    Οι RTZ βγηκαν σε μια εποχη που το ειδος ηταν σε ελευθερη πτωση παντου , οποτε επιτυχια δεν μπορουσε να κανει κανενα κομματι τους παντως οι δισκοι τους ηταν πολυ καλοι και ποιοτικοι .
    Οσο για τον Kevin Chalfant , ειναι αποριας αξιο πως δεν τον σκεφτηκαν οταν εψαχναν για τραγουδιστη ,αν και εμενα η τελεια λυση θα ηταν ο μακαριτης και εκεινη την εποχη χωρις μπαντα ,Jimi Jamison .

    ΑπάντησηΔιαγραφή