STAIRWAY TO THE STARS (2/2/16)

• Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Thin Lizzy, Eric Bell, θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Exile". Αυτό θα είναι το 8ο προσωπικό του άλμπουμ, ενώ έχει παίξει και με τους The Noel Redding Band, Mainsqueeze στα πρώτα τρία άλμπουμ των Thin Lizzy αλλά και στο live του 1983.  Στιχουργικά τα τραγούδια του “Exile’ αναφέρονται σε προσωπικές στιγμές του Bell, κοινωνικά θέματα, προσωπικές απώλειες αλλά και ανθρώπινες σχέσεις.
• Σε ολλανδικό φεστιβάλ και μάλιστα ως headliners θα εμφανιστούν οι Innerwish. Το ελληνικό συγκρότημα θα παίξει στο Rock For Eternity Festival στις 23 Απριλίου 2016, μαζί με τους Ιταλούς power progressive metallers Metatrone και τους Malchus, A Sickness Unto Death, Wolfer και Nefast.
• Τρεις καινούργιες επανακυκλοφορίες ανακοίνωσε η Rock Candy. Πρόκειται για 2 άλμπουμ των AC/DC wannabees, Rhino Bucket, το πρώτο  που κυκλοφόρησε το 1990 με τίτλο τ’ ονομά τους, σε παραγωγή Daniel Rey (Ramones, Circus Of Power, Raging Slab) και το δεύτερο το “Get Used to it” σε παραγωγή του Terry Manning (George Thorogood, Molly Hatchet). Το τρίτο άλμπουμ που επανακυκλοφορεί είναι το “In the Beginning” των Malice. Και τα τρία remastered με πλούσια ένθετα.
• Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο,  ο οργανίστας των/κιθαρίστας και τραγουδιστή Rick Manwiller, των Dakota.
• O Johnny Gioeli, τραγουδιστής των Axel Rudi Pell και Hardline, θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι προσωπικό άλμπουμ και μεταξύ των τραγουδιών που έχει συμπεριλάβει είναι και τα "Colorblind" και "Love Leads The Way" που είχαν συμπεριληφθείς την γιαπωνέζικη έκδοση του άλμπουμ των Hardline, "Double Eclipse".
• Την 1η Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το τρίτο(!) προσωπικό άλμπουμ, ο  κιθαρίστας των U.D.O., Andrey Smirnov. Τίτλο του "Gladiator".
• Δείτε το video για το καινούργιο τραγούδι των Wolfmother, Vicotrius.
Σύμφωνα με το BBC, εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τα σχέδια για την κατασκευή του αγάλματος του Bon Scott στην πόλη καταγωγής του, το Kirriemuir της Σκωτίας.  Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο χώρο παρκινγκ αυτοκινήτων του Bellies Brae και θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο στο ετήσιο Bonfest. Το ύψος του θα φτάνει τα 2.4 μέτρα κι fans των AC/DC συγκέντρωσαν το ποσό των 69,000$ που χρειάζονται για την κατασκευή του από τον John McKenna, που θέλει να αποτυπώσει στο την προσωπικότητά, τη σκηνική παρουσία και τις Σκοτσέζικες ρίζες του Scott. Ήδη η πόλης του Kirriemuir έχει αποτίσει φόρο τιμής στο Bon Scott καθώς έχει δώσει το όνομα του σε μια οδό όπου υπάρχει τιμητική πλακέτα σε ένα πάρκο της πόλης και επίσης στεγάζουνε στο τοπικό μουσείο ιστορίας ένα τμήμα με θέμα τους AC/DC, πέραν βέβαια του τοπικού μουσικού φεστιβάλ Bonfest! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι αυτό θα είναι το δεύτερο άγαλμα του Bon Scott αφού  υπάρχει άλλο ένα στην Αυστραλία από το 2008.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου