STAIRWAY TO THE STARS (20/2/16)

• Δεν τον προλαβαίνουμε τον Alice Cooper. O 68χρονος τραγουδιστής μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ των Hollywood Vampires, ετοιμάζει άλλα δύο αλλά και περιοδείες!. Όπως είπε ο ίδιος το καλοκαίρι θα περιοδεύσει σαν Alice Cooper αλλά και σαν Hollywood Vampires, ενώ τα δύο άλμπουμ που ετοιμάζει, το ένα θα είναι το προσωπικό του με τη συμμετοχή των Neal Smith ντραμς, Mike Bruce κιθάρα (από τους παλιούς Alice Cooepr)με τους οποίους παραμένει φίλος και το άλλο το δεύτερο των Hollywood Vampires. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το τελευταίο άλμπουμ του ήταν το "Welcome 2 My Nightmare", που την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική πούλησε 18,000 αντίτυπα.
• Στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Iowa ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για μία μήνυση που κατετέθη σε βάρος γιατρού που κατηγορείται ως ο υπεύθυνος πίσω από τη μοιραία υπερβολική δόση με συνέπεια το θάνατο του μπασίστα των Slipknot, Paul Gray. Οι επτά ένορκοι ενημερώνονται από το δικηγόρο της οικογένειας του εκλιπόντος μπασίστα και τον δικηγόρο του γιατρού Dr. Daniel Baldi που κατηγορείται πως εξαιτίας των απρόσεκτων συνταγογραφήσεών του προκάλεσε το θάνατο όχι μόνο του Paul Gray μα και 8 ακόμη ανθρώπων!!! Η Brenna Gray, σύζυγος του μουσικού είχε καταθέσει και στο παρελθόν μήνυση εις βάρος του Daniel Baldi όμως απορρίφθηκε από τον τοπικό δικαστή με την αιτιολογία πως είχε περάσει ο επιτρεπτός χρόνος για την υποβολή της με βάση τους πολιτειακούς νόμους. Η πλευρά της οικογένειας ισχυρίζεται πως αυτοί οι χρονικοί περιορισμοί θα έπρεπε να ισχύουν απ’ τη στιγμή που άρχισαν να εγείρονται υποψίες για ευθύνη του γιατρού. Συγκεκριμένα, ο Paul Gray βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 38 ετών από υπερβολική δόση στις 24 Μαΐου του 2010 αφήνοντας πίσω του τη σύζυγο και την κόρη του και η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2014. Τον Μάιο του ίδιου έτους ο δρ. Baldi παραπέμφθηκε σε δίκη με επτά κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας να τον βαραίνουν. Η υπεράσπιση του γιατρού από την άλλη, υποστηρίζει πως κανένα απ’ τα παυσίπονα που αποτέλεσαν την αιτία θανάτου του Paul Gray δεν ανήκουν σ’ αυτά που είχαν συνταγογραφηθεί. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι η Brenna Gray δήλωσε  πως κανένα μέλος των Slipknot δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον Paul Gray για να ξεπεράσει τον εθισμό του. Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, ο κιθαρίστας της μπάντας, Jim Root ανέφερε ότι η μπάντα βρισκόταν πάντα κοντά στον μπασίστα προσπαθώντας να τον εντάξουν σε προγράμματα απεξάρτησης και πως πιστεύει ότι η θλίψη της για το θάνατο του συζύγου της την οδηγεί στην προσπάθεια εύρεσης εξιλαστήριων θυμάτων και είπε  ότι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια του Paul Gray για οτιδήποτε χρειαστούν.
• Οι φιλανδοί folk metallers Korpiklaani έχουν έτοιμο υλικό για να κυκλοφορήσουν το πρώτο live cd/dvd. H κυκλοφορία του προβλέπεται για το τέλος του 2016. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Flotsam and Jetsam με τίτλο " Flotsam and Jetsam».
• Μικρή περιοδεία 8 εμφανίσεων σε Αμερική και Καναδά ανακοίνωσε ο Gus G. για την προώθηση του δεύτερου προσωπικού του άλμπουμ.
• Με τη Frontiers Music υπέγραψε ο πρώην κιθαρίστας των Europe, Kee Marcello με το άλμπουμ του να αναμένεται τοπ φθινόπωρο.  Ο Marcello διετέλεσε κιθαρίστας των Europe από το 1986 έως και το 1992, παίζοντας στα άλμπουμ "Out Of This World" και "Prisoners In Paradise".
• Αβέβαιο είναι το μέλλον των Last In Line μετά το θάνατο του μπασίστα Jimmy Bain. Το συγκρότημα ακύρωσε την περιοδεία του, όπου θα προωθούσε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο και σύμφωνα με τον Campbell, ο μόνος λόγος για να συνεχίσουν θα ήταν γι να τιμήσουν τη μνήμη του. Για την ώρα, οι μόνες επιβεβαιωμένες εμφανίσεις των Last In Line είναι στο Frontiers Festival τον Απρίλιο και στο  Rocklahoma.
• Με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Planet of Zeus, ανακοίνωσαν τον τίτλο του καινούργιου άλμπουμ τους, που είναι “Loyal to the Pack” και την ημερομηνία κυκλοφορίας του 6 Μαΐου για την Ελλάδα και 13 Μαΐου για τον υπόλοιπο κόσμο).
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου