ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ OSCARS. ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ OSCAR ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΗΡΕ ΒΡΑΒΕΙΟ!

Το ένα μετά το άλλο ανακοινώνονται τα βραβεία Oscar στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες με παρουσιαστή τον μόνο μαύρο της βραδιάς Chris Rock. Και γίνεται αυτή η αναφορά, αφού η επιτροπή της ακαδημίας δεν επέλεξε κανένα μαύρο ηθοποιό για να είναι υποψήφιος στα βραβεία!
«Καλώς ήλθατε στην τελετή των Όσκαρ, γνωστή επίσης και ως τελετή απονομής βραβείων για λευκούς», είπε ο Rock και προσέθεσε: «αντιλαμβάνεστε πως εάν είχαν υποψηφιότητες και για τους παρουσιαστές, δεν θα έπαιρνα ποτέ αυτή τη δουλειά! Είναι αδικία που δεν ήταν υποψήφιος ο Will Smith όπως αδικία ήταν που κέρδισε 20 εκατομμύρια δολάρια για το Wild Wild West» και «Το να μιλά η Geida Pinket Smith (σ.σ. σύζυγος του Will Smith) για μποϊκοτάζ στα Όσκαρ είναι σαν να μιλάω εγώ για μποϊκοτάζ στο εσώρουχο της Rhiana. Κανείς δεν με κάλεσε». Ακολούθησε βίντεο όπου μαύροι ηθοποιοί ερμήνευαν ρόλους λευκών υποψηφίων ή εμφανίζονταν δίπλα τους, καταγγέλλοντας με χιούμορ αυτή τη φορά την απουσία λευκών υποψηφίων.

Αν και η «Επιστροφή» (The Revenant) είναι το μεγάλο φαβορί, μέχρι στιγμής έξι Όσκαρ έχει κερδίσει το Mad Max: Fury Road (Μακιγιάζ, Κοστουμιών, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Ηχητικού Μιξάζ), ενώ τα Όσκαρ Σεναρίου κέρδισαν Spotlight (Πρωτότυπου Σεναρίου) και το Μεγάλο Σορτάρισμα (Διασκευασμένου Σεναρίου). Όσκαρ Φωτογραφίας στον Εμανουέλ Λουμπέσκι για την «Επιστροφή». Το μεγάλο βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον μεξικάνο Alejandro G. Inarritu για την ταινία The Revenant! Και φυσικά ο Leonardo Di Caprio όπως αναμενόταν πήρε το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο The Revenant.Όσκαρ Καλύτερου Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ, το Oscar πήγε στο "Amy" του Ασίφ Καπάντια.

Ο Marl Raylan  κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ Η γέφυρα των κατασκόπων του Spielberg, στο οποίο ενσαρκώνει έναν Ρώσο πράκτορα. Είναι το πρώτο βραβείο Όσκαρ που λαμβάνει ο 56χρονος βρετανός θεατρικός ηθοποιός και συγγραφέας. Oscar πρώτου γυναικείου ρόλου στην Brie Larson για την ερμηνεία της στη ταινία The Room!
Ανάμεσα στους νικητές των βραβείων βρίσκεται κι ένας έλληνας ο Έλληνoαυστραλός φωτογράφος, σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Michael Paleodimos είναι μέλος της ομάδας της ταινίας Stutterer που κέρδισε το Όσκαρ Ταινίας Μικρού Μήκους.

Ο Michael Paleodimos έχει σπουδάσει βιοχημείας(!) αλλά τον κέρδισε η  φωτογραφία και τελευταία υπήρξε μέλος μιας ομάδας που έφτιαξε μια low budget indie ταινία μικρού μήκους, η οποία κέρδισε βραβεία σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου και έφτασε να είναι νικήτρια του φετινού Oscar στην αντίστοιχη κατηγορία.
Στην κωμική περιπέτεια "Τα μυαλά που κουβαλάς" (Inside Out), του στούντιο Pixar της Walt Disney, απονεμήθηκε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία animation.

Η Αλίσια Βικάντερ κέρδισε το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στον ρόλο της συζύγου ενός διαφυλικού καλλιτέχνη στο φιλμ The Danish Girl. Είναι το πρώτο Όσκαρ που απονέμεται στην 27χρονη Σουηδή ηθοποιό, η οποία καθιερώθηκε το 2015.

Η ταινία Ο γιος του Σαούλ (Ουγγαρία) σε σκηνοθεσία Λάσλο Νέμες κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Ιταλός Ένιο Μορικόνε κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης μουσικής, για το σάουντρακ της ταινίας Οι μισητοί οκτώ.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου