ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ MONKEES;

Το αμερικάνικο συγκρότημα γιορτάζει τα 50(!) χρόνια του και το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσει  το 12ο άλμπουμ του με τίτλο Good Times, που περιλαμβάνει συνθέσεις μουσικών που δεν είναι μέλη του, όπως ο Rivers Cuomo των Weezer, o Andy Partridge XTC, o Ben Gibbard των Death Cab for Cutie και ο Adam Schlesinger των Fountains of Wayne που έχει κάνει και την παραγωγή. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock, μας θυμίζει ότι οι Monkees σχηματίστηκαν το 1965 στο Λος Άντζελες  για να παίζουν μουσική στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά The Monkees που ‘έπαιξε’ τη διετία 1966-1968. Το συγκρότημα βοήθησε ο παραγωγός Don Kirshner και η επιτυχία των δίσκων του ξεπέρασε το σήριαλ. Κατάφεραν να κάνουν 7 επιτυχίες στους μικρούς δίσκους, εκ των οποίων τα Last Train to Clarksville, I’m Believer και Daydream Believer πήγαν στο Νο1! Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επανασχηματίζονται, αλλά η Τρίτη.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Εγώ θυμάμαι τους Monkees! Πώς να τους ξεχάσω; Το πρώτο album που απέκτησα, με ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ, το καλοκαίρι του '67, ήταν το "More of the Monkees"! Με μεγάλες επιτυχίες μέσα: I'm a Believer (τεράστιο hit, γραμμένο από τον Neil Diamond), I'm Not Your Stepping Stone (σπουδαία "ροκιά" της εποχής), Mary Mary, και άλλα, που τώρα δεν θυμάμαι!
    Οι Monkees ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να βρεθεί ένα αμερικάνικο αντίβαρο στους Beatles! Πώς προσπάθησαν εδώ κάποιοι, κάποτε, να λανσάρουν την Άννα Φόνσου ως αντίβαρο της Βουγιουκλάκη; Κάτι τέτοιο! Θέλω να πω, δεν ήταν κακοί οι Monkees, απλώς δεν ήταν Beatles, πώς να το κάνουμε;
    Αλέξανδρε, ευχαριστώ για τις αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή