ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ DONOVAN;

Τα 70α γενέθλιά του θα γιορτάσει ο σκοτσέζος τροβαδούρος Donovan (πραγματικό του όνομα Donovan Philips Leitch) μ’ ένα πάρτι/συναυλία στο The London Palladiumστις 6 Μαΐου, την ημέρα των γενεθλίων του. Ο Donovan ξεκίνησε την καριέρα του το 1965, όταν υπέγραψε στην Pye Records και συνδύασε τη folk, pop και ψυχεδέλεια. Μεγάλες επιτυχίες του τα Sunshine Superman (No1 USA, No 2 UK), Mellow Yellow(No2 USA, No 8 UK), Hurdy Gurdy Man (το 1976, ο Steve Hillage το διασκεύασε εξαιρετικά για το άλμπουμ του L) και Jennifer Juniper.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Για έναν παλιότερο (!), είναι λίγο δύσκολο να μη θυμάται τον Donovan, τον μεγάλο αυτό τροβαδούρο, που τόσους και τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες επηρέασε, εκεί στα 60ies! Ακόμα και τους Beatles! Και δεν είναι σχήμα λόγου: Ήταν μαζί τους στην Ινδία (κι από κοντά κι η Mia Farrow) και τους βοήθησε σημαντικά στα τραγούδια του White Album.
    Πέρα από τα τραγούδια που αναφέρονται σ' αυτή την ανάρτηση, εγώ θυμάμαι το Lalenya (που το διασκεύασαν και οι Deep Purple), το Atlantis και ένα μάλλον άγνωστο διαμαντάκι, το Wear Your Love Like Heaven.
    Και για μια ακόμη φορά: Ευχαριστώ Αλέξανδρε για τις αναμνήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή