ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ!

Το τελευταίο 6μηνο, οι απανταχού fans των Τιτανοτεράστιων έγιναν μάρτυρες (κυριολεκτικά) μιας σειράς ανόητων δημοσιευμάτων που στην πραγματικότητα δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον. Η εκκίνηση της ανοησίας ξεκίνησε με την υποψηφιότητα (για δεύτερη φορά) των Deep Purple  για το  Rock’n’Roll Hall of Fame, όπου τελικά έγιναν δεκτοί και θα εμφανιστούν στις 8 Απριλίου στη σχετική εκδήλωση. Τα μέλη του συγκροτήματος που έγιναν δεκτά είναι οι Ritchie Blackmore, David Coverdale, Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes, Jon Lord και Ian Paice. Έκπληξη, η απουσία του Nick Simper που μαζί με τον Rod Evans (πρώτος τραγουδιστής) ήταν από τα αρχικά μέλη και απολύθηκαν μαζί. Το πρόβλημα της απουσίας του, θα το λύσει ο ίδιος ο Simper, γιατί στη σημερινή επικοινωνία μας, αναφέρομαι στην αιώνια βλακεία των δύο 70αρηδων, που για ακόμα μια φορά δείχνουν πόσο ανώριμοι είναι. Ο λόγος για τους Blackmore και Gillan (που απηχεί και τις απόψεις των Glover και Paice) που δεν μπορούν έστω και για μια φορά να συνυπάρξουν, λες κι αν παίξουν μαζί τα 1, 2 τραγούδια στην τελετή θα συμβεί κάτι …ανεπανόρθωτο. Να διευκρινίσω ότι ποσώς με ενδιαφέρει αν έχει δίκιο η μια πλευρά ή άλλη, χαμένοι είναι οι fans. Γιατί μην φανταστείτε ότι οι καλλιτέχνες που τιμώνται από το Rock’n’Roll Hall of Fame, δίνουν εκείνο το βράδυ…συναυλία. Μιλάμε για 1, 2 τραγούδια, τα πιο γνωστά (όσα είχαν επιτυχία σε single στην Αμερική) κι αυτό είναι. Αλλά η ανωριμότητα τους, ούτε αυτό δεν τους επιτρέπει. Γελοίες δηλώσεις του τύπου
«εγώ θέλω αλλά ο manager των Deep Purple, έχει άλλαη γνώμη” ενώ στο παρελθόν ο Blackmore είχε ξεκόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας ενώ στις συνεντεύξεις του, πριν ξεκινήσει σε ενημερώνουν ότι δεν θα δεχτεί καμία ερώτηση σχετική με τους Deep Purple. Το χάσμα έγινε ακόμα πιο απλησίαστο πριν λίγες ημέρες, όταν ο Ian Gillan δήλωσε: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες αποφάσεις μετά τις ψήφους σχετικά με εμάς στο Rock & Roll Hall Of Fame. Μας εξέπληξε το ότι οι Steve Morse και Don Airey δεν προτιμήθηκαν επειδή είναι νεότερα μέλη. Εγώ, ο Ian Paice και ο Roger Glover αποφασίσαμε να κάνουμε ένα συμβιβασμό, κάτι που μας είχε δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε εξ’ αρχής στο Hall of Fame. Οι Deep Purple θα δεχτούν τα βραβεία και μόνο τα σημερινά μέλη του συγκροτήματος θα παίξουν. Μίλησα και με τον David Coverdale την προηγούμενη εβδομάδα κι έδειξε απόλυτη κατανόηση για τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε το θέμα. Σε ευχαριστώ David, είσαι κύριος. Τώρα, εκτός από το συγκεκριμένο event, γενικά δεν υπάρχει κάποια περίπτωση να γίνει κάποιο reunion».Φυσικά ξέρει ο Gillan ότι οι Airey/Morse δεν μπορούν να γίνουν μέλη αφού δεν πληρούν τους όρους και φυσικά από την αρχή είχαν αποφασίσει ότι δεν θέλουν τον Blackmore και το βάρος της άρνησης περνά στον Gillan. Δικαίωμα του. Κάτι τέτοιες κινήσεις και δηλώσεις, απομακρύνουν το συγκρότημα από το κοινό που αναρωτιέται ‘μα καλά υπάρχουν ακόμα αυτοί;" Μην νομίζετε ότι θα συμβεί κάτι αν δεν παίξουν μαζί τη συγκεκριμένη βραδιά. Καλό θα ήταν αν συνέβαινε για να τιμήσουν το όνομα του συγκροτήματος και τους fans που ψήφισαν διαδικτυακά για να μπουν δεύτεροι στη σειρά μετά τους Chicago.Εξ’ αλλού σε εμάς ο αντίκτυπος της βραδιάς θα πέρναγε και απλά θα άγγιζε. Η ιστορία τους, χάνει.
Υ.Γ.Ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν και «Πως ένα όνειρο στα χέρια ανίκανων γίνεται αδιάφορο».
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Με πρόλαβες, είχα ξεκινήσει να γράφω δυσάρεστα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κρατήσουμε, λέω εγώ, το γεγονός ότι μπαίνουν επιτέλους! Τι διάολο Hall of Fame ήταν αυτό ως τώρα; Κι όσο για τους χαρακτήρες τους, τι να κάνουμε; Αν αυτό ήταν που χρειαζόταν για να είναι αυτοί που είναι, πάσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ένταξή τους δεν σημαίνει και τίποτα σπουδαίο. Εδώ που τα λέμε, ούτε προσθέτει ούτε και αφαιρεί κάτι από την πορεία/ιστορία τους. Απλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι οι Blackmore/Gillan είναι εγωιστές και ανώριμοι και οι Paice/Glover παιχταράδες αλλά πιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή