STAIRWAY TO THE STARS (19/11/15)

Διευκρινίζουμε ότι αριστερά είναι ο Ronnie Wood και δεξιά το κοάλα!
• Σύμφωνα με δήλωση του κιθαρίστα των Rolling Stones, Ronnie Wood, το συγκρότημα θα ξεκινήσει να ηχογραφεί το 23ο άλμπουμ μέσα στο Δεκέμβριο. Πριν λίγες εβδομάδες ο Keith Richards είχε δηλώσει ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο διάδοχος του A Bigger Bang (2005). Το τελευταίο νέο για το καλύτερο rock’n’roll συγκρότημα του πλανήτη είναι η περιοδεία στην Ν. Αμερική (διαβάστε εδώ).
• Το 1973 κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ τωνAlice Cooper με τίτλο «Muscle Of Love» (Νο 10 Billboard Chart) κι έβγαλε επιτυχίες όπως τα “Teenage Lament '74” και το ομώνυμο τραγούδι. Σήμερα το άλμπουμ επανακυκλοφορεί σε μορφή 4.0 Quad SACD. Για όσους ενδιαφέρονται…
• Το 2007 είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο studio άλμπουμ των King Diamond  με τίτλο "Give Me Your Soul...Please" και 8 χρόνια μετά το συγκρότημα, σύμφωνα με τον κιθαρίστα  Andy La Rocque, έχει αρχίσει να δουλεύει καινούργια τραγούδια!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών εξ’ αιτίας καρκίνου στο πάγκρεας, ο συνθέτης P.F. Sloan, που τραγούδια τους ερμήνευσαν οι Grass Roots, Barry McGuire, Johnny Rivers και Turtles . Το πραγματικό του όνομα ήταν Philip Gary Schlein και μεταξύ των σπουδαίων (σ.σ πραγματικά σπουδαίων και όχι σχήμα λόγου) τραγουδιών που είχε γράψει ήταν το προφητικό “Eve of Destruction” No1 to 1965 από τον Barry McGuire, το  “Secret Agent Man” για τον Johnny Rivers  (Νο 3 1966) αλλά και για τους Herman’s Hermits (“A Must to Avoid”), Turtles (“You Baby”) και Grass Roots (‘Where Were You When I Needed You”). Η καριέρα του ξεκίνησε στα 13(!) χρόνια του, όταν υπέγραψε στην Aladdin Records και την επόμενη χρονιά με το όνομα Flip Sloan κυκλοφόρησε το single, “All I Want Is Loving”. Σύντομα κατάλαβε ότι έχει περισσότερες δυνατότητες σασαν συνθέτης και όχι σαν καλλιτέχνης ερμηνευτής κι από τη δεκαετία του ’60 άρχισε να δίνει τραγούδια σε καλλιτέχνες της Dunhill Records, συνεργαζόμενος με τον  Steve Barri, ο οποίος σχημάτισε τους  Grass Roots, όπου ο Sloan συνεργάστηκε μαζί τους δίνοντας τους τραγούδια και κάνοντας παραγωγή. Απομακρύνθηκε από τη δισκογραφία λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ το 2014 είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ του με MyBeethoven
P.F. Sloan
.• Πέθανε σε ηλικία 64 ετών, ο σκοτσέζος τραγουδιστής Jim Diamond . Ο Diamond ξεκίνησε την καριέρα του με τους PhD μαζί με τους Simon Phillips και Tony Hymas, ενώ συνεργάστηκε με τους Steve Hackett καιTony Bans (κι οι δύο μέλη των Genesis.. Ακολούθησε προσωπική καριέρα κυκλοφορόντας 8 άλμπουμ με πιο πετυχημένο το Double Crossed (1985), όπου περιέχει τη μεγάλη επιτυχία του "I Should Have Known Better".  Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια του θανάτου του.
• Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε στο Clearwater της Φλόριδα, ο τραγουδιστής David VanLanding. Ο VanLanding είχε περιοδεύσει με τους Michael Schenker Group αλλά και με τους Crimson Glory, με τελευταία εμφάνιση με τους MSG το 2012 σε μια περιοδεία 44 ημερών.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου