STAIRWAY TO THE STARS (13/11/15)

• Την αυτοβιογραφία του θα γράψει ο Bruce Dickinson με σκοπό να εκδοθεί μέσα στο 2017. «Με τιμάει η πρόταση που δέχτηκα για να γράψω ένα βιβλίο βασισμένο στις εμπειρίες μου και όλα δείχνουν πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα έχω χρόνο μέσα στο 2016 για να γράψω, όσο θα βρίσκονται οι Iron Maiden σε περιοδεία. Σίγουρα πιλοτάροντας αυτό το φοβερό Boeing 747 στη νέα μας περιοδεία θα προστεθούν και άλλες ιστορίες με ασυνήθιστα σενάρια! Στο παρελθόν ο Bruce Dickinson έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα "Lord Iffy Boatrace" (1990) και "The Missionary Position" (1992).
• Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο Edward “Fast Eddie” Hoh, session ντράμερ μεγάλων ονομάτων της δεκαετίας του ‘60 αλλά και ‘70. Ο Hoh έχει παίξει μες τους Donovan,Mamas and the Papas, Monkees, Mike Bloomfield/Al Kooper/Stephen Stills, Hal Blaine, Poco και Flying Burrito Brothers. Γνωστότερη συμμετοχή του είναι στο θρυλικό άλμπουμ Super Session (1968) των Mike Bloomfield/Al Kooper/Stephen Stills.

• Επίθεση από 5 άτομα δέχτηκε ο τραγουδιστής των Lamb of God, Randy Blythe, λίγες ώρες πριν εμφανιστεί με το συγκρότημα στο Δουβλίνο. Η επίθεση έγινε έξω από το συναυλιακό χώρο όπου θα έπαιζαν και σύμφωνα με την κατάθεση του Blythe στην αστυνομία, ένας από αυτούς που του επιτέθηκαν του φώναξε χτυπώντας τον στο κεφάλι: "καλώς ήρθες στην Ιρλανδία".
• Αυξάνονται τα θύματα της πυρκαγιάς στο Club, Collectiv του Βουκουρεστίου, όταν την προηγούμενη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια συναυλίας παρουσίασης του άλμπουμ του ρουμάνικου συγκροτήματος Goodbye To Gravity. Η τελευταία θλιβερή αναμέτρηση, έδειξε 45 νεκρούς και τώρα τα θύματα με την προσθήκη του μπασίστα του συγκροτήματος, Alex Pascu,  έφθασαν τα 51!!! Όλοι νέοι!!! Να σημειώσουμε ότι το μοναδικό πλέον εν ζωή μέλος των Goodbye To Gravity είναι ο τραγουδιστής Andrei Galut.
    (διάβασε εδώ).
• Πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών η Delores Rhoads, μητέρα του κιθαρίστα Randy Rhoads. Ο γιός της είχε γράψει και παίξει στο άλμπουμ Blizzard of Oz του Ozzy Osbourne το Dee σε ένδειξη αγάπης.
• Παλιές καλές ημέρες ξαναζούν οι Def Leppard, αφού το καινούργιο ομότιτλο άλμπουμ τους μπήκε στο Νο 10 του Billboard πουλώντας 30.000 αντίτυπα στην Αμερική.
• Το βινυλίου επέστρεψε για τα καλά, αλλά η μεγάλη έκπληξη ήλθε από την Αμερική που τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν  μια άνοδο πωλήσεων των δίσκων βινυλίου που συνιστά …ρεκόρ! Οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου του 2014 έφτασαν τα 14.000.000 αντίτυπα και μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι ήδη 9 εκατομμύρια, όπως έκανε γνωστό η RIAA. Η αναβίωση του βινυλίου οφείλεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε νέους αγοραστές, με το 50% από αυτούς να είναι κάτω των 25 ετών, οι γνωστοί και ως millennials όπως αποκαλούνται από τους διαφημιστές και εταιρείες προώθησης. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν φέτος κατά 52% σε σχέση με το 2014, όταν οι πλατφόρμες streaming κυριαρχούν, αλλά η αύξησή τους είναι 27%. Τόσο ψηλά νούμερα οι ΗΠΑ δεν είχαν δει από το 1989, την τελευταία ουσιαστικά χρονιά πριν την κυριαρχία του CD.
• Πέθανε εξ αιτίας καρδιακής προβολής σε ηλικία 83 ετών ο Session ντράμερ Andy White, που είχε αντικαταστήσει τον Ringo Starr στην ηχογράφηση του single, “Love me Do” των Beatles! Ηχογράφησε κι έπαιξε ακόμα και με τους Rod Stewart, Chuck Berry,  Herman’s Hermits και Smithereens, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 80 ζούσε στην Αμερική και εργαζόταν σαν μουσικός διευθυντής.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου