ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο CLIFF RICHARD

Ένας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της Μ.Βρετανίας, ο Sir Cliff Richard (πραγματικό όνομα Harry Rodger Webb), ανακρίθηκε και πάλι από την αστυνομία, η οποία ερευνά καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα που ενδεχομένως να έχει διαπράξει πριν από πολλά χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του. Ο 75χρονος Richard, παρουσιάστηκε εκούσια ενώπιον αξιωματικών του αστυνομικού τμήματος του ΝότιουYorkshire, απ’ όπου ξεκίνησε  η έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν περιστατικό της δεκαετίας του ‘80 στο οποίο εμπλέκεται ένα ανήλικο αγόρι.
O Cliff Richard σήμερα

"Δεν συνελήφθη, ούτε απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του και ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Συνεργάστηκε πλήρως με τους αξιωματικούς και απάντησε στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν. Πέραν του να επαναλάβει ότι οι κατηγορίες είναι απολύτως ψευδείς και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία, δεν θα ήταν σκόπιμο ο σερ Κλιφ να πει κάτι περισσότερο σε αυτό το στάδιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Να σημειώσουμε , ότι τον Φεβρουάριο, ο διοικητής του τμήματος δήλωσε ότι η έρευνα "έχει διευρυνθεί σημαντικά".Στην αρχή της καριέρας του τον αποκαλούσαν "Ο Έλβις Πρίσλεϊ της Βρετανίας" και έχει 14 singles του να πηγαίνουν στο Νο1 1 των Chart μικρών δίσκων στη Βρετανία. Είναι ο μοναδικός τραγουδιστής που βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης των βρετανικών singles  επί πέντε συνεχείς δεκαετίες, από τη δεκαετία του 50 ως και του 90. Με το συγκρότημά του The Shadows (οι οποίοι έκαναν και μόνοι τους μεγάλη καριέρα), ο Richard  είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της Βρετανίας στην μετά-Beatles εποχή στα τέλη του 50 και στις αρχές του 60, ενώ τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη από την βασίλισσα Ελισάβετ το 1995. Ανακρίθηκε για πρώτη φορά από αστυνομικούς έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του τον Αύγουστο του 2015 όταν βρισκόταν σε διακοπές.

Την έφοδο, μάλιστα, κατέγραψε με κάμερα το BBC, το οποίο είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι χαρακτήρισαν "ανάρμοστη" τη συνεργασία της αστυνομίας με το τηλεοπτικό δίκτυο και υποστήριξαν ότι προκάλεσε "ανεπανόρθωτη βλάβη" στη φήμη του τραγουδιστή. Μετά την αποκάλυψη από την αστυνομία ότι ο εκλιπών παρουσιαστής του BBC, Jimi Savill είχε εκμεταλλευτεί το όνομά του για να κακοποιεί σεξουαλικά εκατοντάδες παιδιά, η αστυνομία έχει ξεκινήσει μία σειρά από έρευνες για διάσημους Βρετανούς που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι Sir Cliff Richard έχει κυκλοφορήσει 41 studio άλμπουμ, ατελείωτες συλλογές, έχει συμμετάσχει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε 11 ταινίες, ενώ το άλμπουμ του Summer Holiday όπου παίζει μαζί με τους Shadows είναι  soundtrack της ομότιτλης ταινίας και στο εξώφυλλο εικονίζεται ο ίδιος φωτογραφημένος από το λόφο Φιλοπάππου με φόντο την Ακρόπολη.




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου