STAIRWAY TO THE STARS (23/9/15)

• Μια νέα βιογραφία για τον Bon Scott θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου με τίτλο Live Wire . Οι τρεις συγγραφείς John D'Arcy (roadie του Bon Scott), Mary Renshaw (επιστήθιος φίλος του) και η σύζυγος τού D'Arcy, Gabby,  επικεντρώνονται στην ανθρώπινη πλευρά του τραγουδιστή παρά στην καριέρα του που έχει εξαντληθεί σε πάρα πολλά βιβλία.
• Ενόψει των επικείμενων επανακυκλοφοριών τους, οι Scorpions ανήρτησαν ένα demo από το ακυκλοφόρητο   τραγούδι τους "Running For The Plane" που είχε γραφτεί και ηχογραφηθεί για το "Blackout" (1982). Δείτε το video. Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις επανεκδόσεις των άλμπουμ τους εδώ.
• Ο τραγουδιστής των Sabaton, Joakim Broden, έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος με αποτέλεσμα να περπατήσει την απόσταση μεταξύ Falun και Trondheim όπου οι Sabaton θα δώσουν μία συναυλία την 1η Οκτωβρίου. Το φοβερό είναι ότι η απόσταση είναι 520 χιλιομέτρων (!) όση περίπου η απόσταση Αθήνας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Google Maps χρειάζονται 107 ώρες περπάτημα κι όταν ο Broden έβαλε το στοίχημα ήταν μεθυσμένος.
• Κατ’ ευθείαν στο No. 2 του The Billboard 200 μπήκε με την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το άλμπουμ των Bring me the Horizon, "That's The Spirit" με 62,000 αντίτυπα, ενώ το "Repentless" των Slayer μπήκε 2 θέσεις πιο κάτω, στο No. 4 με 50,000 αντίτυπα.
•  Στις 6 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του κατά διαστήματα(!) κιθαρίστα των Yes Billy Sherwood. Τίτλος του «Citizen» και το θέμα του ου είναι μια ανθρώπινη ψυχή που μετεμψυχώνεται σε διάφορες περιόδους της ιστορίας. « Την ιδέα μου την έδωσε η ιστορία που έλεγε ο Στρατηγός Patton που έχει μεταφερθείς σε διάφορες μάχες μέσα στην ιστορία!» είπε ο Sherwood. Στο «Citizen»παίζουν και τέσσερεις μουσικοί των Yes, ο μπασίστας Chris Squire και οι πρώην οργανίστες Tony Kaye και Patrick Moraz και Rick Wakeman. Παίζουν ακόμα οι Steve Morse κιθάρα (Deep Purple),  Alan Parsons τραγούδι, Jerry Goodman βιολί (Flock, Μahavishnu Orchestra), Colin Moulding τραγούδι/μπάσο (XTC), Jordan Rudess πλήκτρα (Dream Theater) και Steve Hackett κιθάρα (πρώην Genesis).
• Μικρή περιοδεία 9 ημερών στην Αγγλία ανακοίνωσαν οι Wishbone Ash, ενώ θα κυκλοφορήσουν ένα live άλμπουμ που ηχογράφησαν τον Μάιο. Τίτλος του Live At Metropolis,και θα κυκλοφορήσει μόνο σε βινύλιο και ΜΟΝΟ σε 750 αντίτυπα με τη συναυλία να ηχογραφήται απευθείας σε βινύλιο!
Στα credits του δίσκου αναγράφονται τα ονόματα των τυχερών που παρεβρέθησαν στη συναυλία. 
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, η Peggy Jones κιθαρίστρια του συγκροτήματος του Bo Diddley. Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, αντικατέστησε τον Jody Williams που πήγε στρατό κι έκτοτε ήταν πάντα μέλος του συγκροτήματος του Diddley. Έμεινε μαζί του έως τα μέσα της δεκαετίας του’90 (ο Diddley πέθανε το 2008) παίζοντας στα live του αλλά και στα άλμπουμ του.
• Δείτε τον Chris Cornell να διασκευάζει το “Nothing Compares to You “ του Prince.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου