STAIRWAY TO THE STARS (4/8/15)


•  Φαίνεται ότι είναι αξεπέραστος ο μύθος των Thin Lizzy και η μουσική κληρονομία τους. Ο πρώην κιθαρίστας των Kiss, Ace Frehley ετοιμάζει άλμπουμ με διασκευές και σ’ένα τραγούδι που είναι διασκευή σε επιτυχία των Thin Lizzy συμμετέχει ο Slash. Το άλμπουμ με τις διασκευές του Ace Frehley αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος και θα περιέχει 2 επανεκτελεσμένα τραγούδια των Kiss ("Cold Gin" και "Parasite"), ίσως κάποιο Led Zeppelin και κάποιο των Beatles. Ο Frehley εκτός του Slash έχει έλθει σε επαφή με την Lita Ford και τον Mike McCready (Pearl Jam) για να παίξουν στο tribute άλμπουμ του, ενώ προσκάλεσε και τον Gene Simmons να παίξει μπάσο χωρίς να έχει πάρει μέχρι τώρα απάντηση.Η ανάρτηση του Slash στο tweeter δεν ανέφερε τον τίτλο του τραγουδιού! Στη φωτογραφία ο ντράμερ του Ace, Matt Starr, o ηχολήπτης του Ace και ο Slash ..

•  Μετά από 14 προσωπικά άλμπουμ και 29 χρόνια καριέρας , ο Joe Satriani κατάφερε με το 15ο άλμπουμ "Shockwave Supernova", να μπει στη ψηλότερη θέση του αμερικάνικου chart και συγκεκριμένα στο No. 19,  του Billboard's Top 200 Current Albums Chart με καλύτερη προηγούμενη το No. 22 που είχε πάει το 1992 το άλμπουμ του "The Extremist".
 
•  Δείτε το video teaser των Acid Death για το επερχόμενο άλμπουμ τους "Hall Of Mirrors" που θα κυκλοφορήσει από την 7Hard Records στις 11 Σεπτεμβρίου.

• Καινούργιο άλμπουμ για τον πρώην κιθαρίστα και τραγουδιστή των Mountain, Leslie West. Τίτλος του Soundcheck και ο West επιβεβαίωσε μέσω Facebook τη συμμετοχή των Brian May και Peter Frampton. To Soundcheck διαδέχεται το πολύ καλό Still Climbing (2013) και δεν έχει πάρει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ νωπή είναι η σοβαρή περιπέτεια υγείας του αφού το 2011 οι γιατροί του έκοψαν μέρος του δεξιού ποδιού του λόγω σακχάρου.
• Δείτε ένα video με το listening party των Fear Factory που έγινε στο Glendale της Καλιφόρνια για την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου τους "Genexus".

• Βιβλίο με τις εμπειρίες του(;) από την εποχή που ήταν τραγουδιστής στους AC/DC, θα κυκλοφορήσει ο Dave Evans. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο διετέλεσε τραγουδιστής στο συγκρότημα από τις πρώτες ημέρες του, το 1973 έως και τον Οκτώβριο του 1974, οπότε κι αντικαταστάθηκε από τον Bon Scott. Με τους AC/DC ηχογράφησε το single, Can I Sit next to you, Girl/Rocking in the Parlour, ενώ γύρισαν κι ένα video για το κομμάτι. Αργότερα το ίδιο τραγούδι ηχογραφήθηκε κι από τον Bon Scott. Μετά τους AC/DC, συνεργάστηκε με τους Rabbit κι έχει κυκλοφορήσει και τρία προσωπικά άλμπουμ.


·      Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ανακοινώθηκε ότι το Wacken του 2016 είναι sold out με 75.000 εισιτήρια να έχουν βρει κατόχους.
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου