CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL

• Ακόμα τρία κλασικά άλμπουμ των Rolling Stones θα επανακυκλοφορήσουν σε βινύλιο. Πρόκειται για τα "12×5" (1964), "Let it Bleed" (1969) και "Get Yer YaYa’s Out!" (1970) που θα κυκλοφορήσουν σε διαφανές βινύλιο και αριθμημένη λιθογραφία. Για την ιστορία ο φωτογράφος στον οποίον ανήκει η φωτογραφία του εξωφύλλου του "12×5", έχει κάνει και τη φωτογράφιση του εξώφυλλου του "Goats Head Soup".
• Μετά από 16(!) χρόνια καριέρας οι καναδοί 3 Inches of Blood ανακοίνωσαν ότι διαλύονται . Θα κάνουν την τελευταία συναυλία τους στη γενέτειρα τους, στο  Commodore Ballroom του Vancouver, αφήνοντας πίσω τους 5 studio άλμπουμ ("Battlecry Under A Wintersun", "Advance And Vanquish", "Fire Up The Blades", "Here Waits Thy Doom" και "Long Live Heavy Metal" και 3 EP "Sect Of The White Worm", "Trial Of Champions" και "Anthems For The Victorious").
• Στο studio μπαίνουν οι Winery Dogs των Mike Portnoy, Billy Sheehan και  Richie Kotzen για να ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών τους.
• Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής των αυστραλών Heaven, Allan Fryer, νικημένος από τον καρκίνο. Οι Haven σχηματίστηκαν το 1980 στο Sydney και ηχογράφησαν 3 άλμπουμ ("Twilight Of Mischief" (1982), "Where Angels Fear To Tread" (1983) και "Knockin' On Heaven's Door" (1985)) με ήχο πολύ κοντά σ’ αυτόν των AC/DC. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Fryer είχε περάσει σε ακρόαση από τους AC/DC για να καλύψει τη θέση του Bon Scott.
• Με την επιλογή «αδιάφορο» να ξεχωρίζει κατά πολύ, τελείωσε η ψηφοφορία σχετικά με τη γνώμη σας για το καινούργιο άλμπουμ των Helloween. Μπορείτε να πάρετε μέρος στην καινούργια, ψηφίζοντας το καλύτερο φετινό φεστιβάλ (Rockwave/Chania rock festival/Rock you To Hell III). Επίσης κάντε κλικ στο banner «o Αλέξανδρος Ριχάρδος γράφει» για να διαβάσετε την κριτική του για τις συναυλίες των Riot και Dokken.
• Ένα EP με 4 τραγούδια που τιτλοφορείται "Hostage To Heaven" κυκλοφορούν οι Grip INC και σύμφωνα με τον ντράμερ του συγκροτήματος (που έχει διαλυθεί) Dave Lombardo, η κυκλοφορία αυτή γίνεται στη μνήμη του τραγουδιστή Gus Chambers. Ο Chambers έφυγε από τη ζωή το 2008 σε ηλικία 52 ετών μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ.
• Λίγους μήνες μετά τη διάλυση των California Breed, ο Glenn Hughes επανέρχεται στην επικαιρότητα, ανακοινώνοντας ότι στο επερχόμενο προσωπικό άλμπουμ του μαζί του θα παίξουν κι οι Bryan Adams και ο country super star Billy Ray Cyrus.“Μπορεί ο τίτλος να γράφει Glenn and Bryan Adams and Billy Ray Cyrus. Δεν ξέρω , θέλω κάτι τρελό που να ταρακουνήσει τον κόσμο’ είπε ο Hughes, ενώ δεν έχει καταλήξει στον τίτλο, που πιθανόν να είναι Still the King, δανειζόμενος τον τίτλος της τηλεοπτικής εκπομπής του Cyrus.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου