CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (30/6/15)

• O Slash και το συγκρότημά του Myles Kennedy and the Conspirators σχεδιάζουν να μπουν στο studio προς το τέλος της χρονιάς για να ηχογραφήσουν το διάδοχο του "World On Fire". "Υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό και μόλις σταματήσουμε την περιοδεία θα ξεκινήσουμε το pre-production για να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016» είπε ο Slash.
• Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queensland, της Αυστραλίας, η ακραία μουσική, όπως το heavy metal, μπορεί να έχει θετική επιρροή σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα θυμού και κατάθλιψης! Η έρευνα απέδειξε πως οι ακροατές ακραίων τύπου μουσικής, απάντησαν πώς αισθάνονται ότι η πιο ακραίοι ήχοι τους εμπνέουν περισσότερο και αισθάνονται άνετα! Ακόμα οι επιθετικοί στίχοι καθώς και ο ήχος της ακραίας μουσικής δημιουργούν  αισθήματα χαλάρωσης. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα για ιατρικά θέματα "Frontiers In Human Neuroscience" και ερωτήθηκε κοινό ηλικίας 13 - 34 ετών, οι μουσικές επιλογές των οποίων περιελάμβαναν μεταξύ άλλων Megadeth, Danzig, Five Finger Death Punch, In This Moment, Soulfly, Meshuggah και Rage Against The Machine.
• «Μεγάλωσα στην Alabama ακούγοντας και παίζοντας country, surf rock και rockabilly. Στα 20 χρόνια μου, επαναστάτησα παίζοντας heavy metal. Γνώρισα τον Brann Dailor, (ντράμερ των Mastodοn) και τον Bill Kelliher, που τους άρεσε το heavy metal. Και από τότε προσπαθώ να τους πείσω να μην είμαστε τόσο πολύ ένα heavy metal συγκρότημα  γιατί πολύ απλά το μισώ(!) και δεν θέλω να είμαι μέλος ενός heavy metal συγκροτήματος»! Τάδε έφη, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Mastodon, Brent Hinds, σε συνέντευξη του στο περιοδικό Guitar Player (τεύχος Αυγούστου).
• Με ένα ποσοστό που έφθασε το 49%, οι ακροατές του Rockmachine.gr τίμησαν τους Spitfire σαν το σημαντικότερο ελληνικό rock συγκρότημα της δεκαετίας του ’80. Ακολούθησαν με μεγάλη διαφορά οι Flames (26%), ενώ τα υπόλοιπα συγκροτήματα ακολούθησαν σε μεγάλη απόσταση και με πολύ λίγα ποσοστά. Ήδη έχει αναρτηθεί καινούργια ψηφοφορία με θέμα το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ των Iron Maiden.
• Ο κιθαρίστας των Diamond Head, Brian Tatler, δήλωσε ότι το συγκρότημα έχει έτοιμο υλικό προς κυκλοφορία. Ήδη έχουν κλείσει studio  και θα προλάβει να κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς.
• Στις 29 Ιουλίου ξεκινά η δεύτερη βρετανική περιοδεία του Steve Harris για να προωθήσει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ British Lion και ετοίμασε ένα Liver video για το κομμάτι “Eyes Of The Young" που μπορείτε να δείτε εδώ.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου