CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (30/5/15)

• Φαίνεται ότι η αγορά περίμενε το νέο άλμπουμ των Faith No More, αφού το "Sol Invictus" την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Αμερική πούλησε 31.000 αντίτυπα και μπήκε στο No. 14 του The Billboard 200 chart. Το τελευταίο studio άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το "Album Of The Year"(1997).
• Σε πετυχημένη εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικού όγκου υποβλήθηκε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Asia, John Wetton.
• Λίγο μετά την ανακοίνωση του τίτλου του καινούργιου άλμπουμ των Slayer το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι στην ευρωπαϊκή περιοδεία του θα εμφανιστούν μαζί του και οι Anthrax και  Kvelertak. Ήδη έχουν ανακοινώσει τρεις ημερομηνίες σε Ολλανδία, Γαλλία και Αυστρία, ενώ περιμένουμε την πλήρη περιοδεία.
• Η τραγουδίστρια των Benedictum, Veronica Freeman ετοίμασε το προσωπικό της σχήμα, τους The V και στις 3 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ "Now Or Never". Στους The V συνεργάζονται πολλά καλά ονόματα του χώρου, όπως οι συνεργάτες της από τους Benedictum Pete Wells, Aric Avina και Rikard Stjernquist, Michael Sweet (Stryper), Garry Bordonaro (Rods), Jeff Pilson (Dokken/Foreigner), Mike Lepond (Symphony X), Tony Martin (Black Sabbath), Leather Leone (Chastain), Jerry Dixon (Warrant), Jimmy Durkin (Dark Angel), Mick Tucker (Tank) κ.α.
• Το άλμπουμ των Coal Chamber, “Rivals” την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας στην Αμερική πούλησε 7.100 αντίτυπα μπαίνοντας στο No.80 του The Billboard 200 chart. 200 αντίτυπα λιγότερα πούλησε το αντίστοιχο διάστημα το “The Purple Album” των Whitesnake, δηλ.6.900 μπαίνοντας στο No.84 του The Billboard 200 chart.
• Έφυγε από τη ζωή ο Mac Poole, που έγινε γνωστός χάρις στην…υποψηφιότητα να γίνει μέλος των Led Zeppelin! Πράγματι, ο Robert Plant του είχε προτείνει να παίξει στους New Yardbirds (οι Led Zeppelin πριν γίνουν…Led Zeppelin), αλλά ο Poole είχε το δικό του συγκρότημα κι αρνήθηκε. Ο Poole έπαιξε και στα δύο άλμπουμ των  Warhorse (συγκρότημα που σχημάτισε ο μπασίστας Nick Simper όταν έφυγε από τους Deep Purple), στους Gong9για τρεις μήνες) και στους Magill. Από το 2001 είχε διαγνωστεί με καρκίνο του φάρυγγα και με την κατάλληλη θεραπεία είχε καταφέρει να τον νικήσει.
• Πέθανε ο ντράμερ των Αμερικανών thrashers Lazarus A.D., Ryan Shutler. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα ακριβή αίτια θανάτου του αλλά πιθανολογείται  καρδιακή προσβολή. Ο Shutler ήταν μόλις 29 ετών.   
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου