CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (22/5/15)

• Πριν από μερικές ημέρες, σας είχαμε ενημερώσει για τις κυκλοφορίες bootleg live ηχογραφήσεων των Rainbow. Συγκεκριμένα τα άλμπουμ Denver 1979, Long Island (30 Νοεμβρίου 1979) και Chicago (12 Οκτωβρίου 1979) εκτός από βινύλιο, θα κυκλοφορήσουν σε ένα τριπλό cd box set που θα περιέχει μια καρφίτσα, ένα patch, ένα guitar pick με την υπογραφή του Μαυροφορεμένου κι ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών.
• Δείτε το καινούργιο video  των Helloween για το κομμάτι τους "My God-Given Right" από το ομότιτλο άλμπουμ τους. Να θυμίσουμε ότι πριν 2 εβδομάδες, τα Battle's Won και Lost In America ήταν στο rotation του web radio Rockmachine.gr
• Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδιστής και ιδρυτής των Βρετανών Pagan Altar, Terry Jones. O Jones ξεκίνησε τους Pagan Altar το 1978 στο προάστιο Brockley τoυ Λονδίνου και μάλιστα από την αρχή μέχρι και το τέλος κιθαρίστας ήταν ο γιος του, Alan. Το συγκρότημα  δεν γνώρισε ποτέ την αναγνώριση αλλά σε βάθος χρόνου. Το πρώτο τους άλμπουμ τους ηχογραφήθηκε το 1982 αλλά κυκλοφόρησε το 1998, για να ακολουθήσουν άλλα 2 άλμπουμ, 2 split singles κι ένα EP. Οι  Pagan Altar έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας δύο φορές.
• Την εμφάνισή τους στο Wiltern Theater του Los Angeles θα κυκλοφορήσουν οι Black Veil Brides σε DVD και Blu-ray. Τίτλος του "Alive And Burning" και η ημερομηνία κυκλοφορίας η 10 Ιουλίου.
• Ο ντράμερ των The Faces, Kenney Jones, διοργανώνει μια all-star φιλανθρωπική συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα και την ενημέρωση κατά του καρκίνου του προστάτη. Μαζί του ο πρώην μπασίστας των Rolling Stones, Bill Wyman, μέλη των Procol Harum, o Steve Harley κ.α.  Το δεύτερο Rock’n’Horsepower θα διεξαχθεί στο Hurtwood Park Polo Club του Surrey κι εκτός των παραπάνω ονομάτων θα συμμετάσχουν κι οι Andy Fairweather Low, Nik Kershaw και Mick Hucknall. Να σημειωθεί ότι ο Jones είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη και τον νίκησε!
• Ο Andreas “Habo” Johansson (Narnia, Rob Rock, E Type, Divine Fire) είναι ο νέος ντράμερ των Royal Hunt με τον οποίο θα ηχογραφήσουν το καινούργιο άλμπουμ τους.
• Το εξωπραγματικό ποσό των 425.000€ προσφέρθηκε κι αγοράστηκε η κιθάρα που χρησιμοποίησε ο George Harrison στις συναυλίες των Beatles το καλοκαίρι του 1963. Η δημοπρασία διοργανώθηκε από τον οίκο Julien στην Καλιφόρνια κι αφορούσε αποκλειστικά αντικείμενα μουσικής, όπως η κιθάρα του Harrison που πωλήθηκε στο προαναφερθέν ποσό σε άγνωστο συλλέκτη. Τότε ο Harrison, είχε δανειστεί την κιθάρα από ένα μαγαζί γιατί η δική του, μια Gretsch Country Gentleman (πέρυσι πουλήθηκε αντί 600.000€), είχε δοθεί για service. Όμως και ο Elvis Presley ήταν «παρών» στη δημοπρασία, αφού το ειδικά σχεδιασμένο λεωφορείο που μετέφερε τους μουσικούς του, κι ενίοτε κι αυτόν, στην περιοδεία του 1976 με αυτοκόλλητο "Takin' Care of Business" πουλήθηκε 240.000€!
• Τέσσερα άλμπουμ περιλαμβάνει η καινούργια κυκλοφορία της Rock Candy Rec. Οι άγνωστοι Rage (πρώην Nutz) με τα άλμπουμ 'Out Of Control' (1981), 'Nice 'N Dirty'(1983) και 'Run For The Night', που συγκαταλέγονται στα άγνωστα ονόματα του NWOBHM  και δεν έχουν καμία σχέση με το ομώνυμο γερμανικό συγκρότημα. Τέταρτη κυκλοφορία της Rock Candy Rec  οι αμερικάνοι Vicious Rumors και το ομότιτλο τρίτο άλμπουμ τους του 1990.Και τα τέσσερα έχουν remastered επεξεργασία και  περιέχουν 12σέλιδο ένθετο.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου