CITIES ON FLAME WITH ROCK'N'ROLL (16/4/15)

• Οι δύο πρώην κιθαρίστες των Mercyful Fate, Μichael Denner και Hank Shermann, θα κυκλοφορήσουν μέσω της Metal Blade Records, το EP "Satan's   Tomb". To συγκρότημα φέρει τα ονόματά τους (Denner/Shermann) και μαζί τους παίζουν κι οι Marc Grabowski (Demonica) μπάσο), Snowy Shaw ντραμς   (επίσης πρώην Mercyful Fate) ενώ τα φωνητικά έχει αναλάβει ο τραγουδιστής Sean Peck (Cage, Death Dealer).
• Στο studio βρίσκονται οι Symphony X και μάλιστα στο στάδιο της μίξης των καινούργιων τραγουδιών τους. Το συγκρότημα συνεργάζεται με τον Σουηδό   παραγωγό Jens Bogren, ενώ ο μουσικός δρόμος που έχουν ακολουθήσει θα διαφέρει με αυτόν των προηγούμενων άλμπουμ τους σύμφωνα με τον μπασίστα   Michael LePond. "IΝομίζω ότι το νέο μας άλμπουμ δεν θα είναι τόσο βαρύ όπως το προηγούμενο. Αν θα έπρεπε να το συγκρίνω με κάποιο θα ήταν ένας   συνδυασμός των 'The Odyssey' και 'Paradise Lost'. Τα νέα μας τραγούδια έχουν όλα τα κλασικά στοιχεία των Symphony X και οι παλαιότεροι fans μας   θα ενθουσιαστούν.» είπε ο LePond.
• Δείτε εδώ ένα promo video για το καινούργιο άλμπουμ των Kamelot, "Haven". Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 5 Μάιου κι ήδη το τραγούδι Veil Of   Elysium βρίσκεται στο rotation του Rockmachine.gr.
• Μια καινούργια έκδοση του ιστορικού άλμπουμ τους Trilogy που κυκλοφόρησε το 1972, έχουν ετοιμάσει οι Emerson, Lake and Palmer. Η deluxe  edition έκδοση θα κυκλοφορήσει προς το τέλος Απριλίου και θα περιλαμβάνει 3 cd, με το αρχικό άλμπουμ,  εναλλακτικές μίξεις και με ακυκλοφόρητη ηχογράφηση του From The Beginning και τέλος ένα dvd με το άλμπουμ σε 5.1 mix από τον Jakko Jakszyk των King Crimson.
• Το συγκρότημα του πρώην μπασίστα των Pantera, Rex Brown, oι Kill Devil Hill έχει τελειώσει τις ηχογραφήσεις των βάσεων (μπάσο/ντραμς) των καινούργιων τραγουδιών τους. Μαζί του οι Mark Zavon (Ratt, W.A.S.P., 40 Cycle Hum) κιθάρα, Jason "Dewey" Bragg (Pissing Razors) τραγούδι και   Johnny Kelly (Type O Negative, Danzing) ντραμς. Ο καινούργιος δίσκος τους αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.
• Μεταξύ 1988 και 1994, ο David Shankle ήταν κιθαρίστας των Manowar, ηχογραφώντας μαζί τους το άλμπουμ The Triumph of Steel, για να αποχωρήσει   και να ακολουθήσει προσωπική καριέρα σχηματίζοντας τους David Shankle Group (DSP). Αυτές τις ημέρες οι David Shankle Group κυκλοφόρησαν το  καινούργιο άλμπουμ τους με τίλτο "Still A Warrior".
• "Arcturian", είναι ο τίτλος του 5ου άλμπουμ των Νορβηγών Arcturus και θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαΐου με πρώτο single το "The Arcturian Sign".  "'Το «Arcturian» περιέχει στοιχεία από όλη τη μουσική μας ιστορία « δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Knut Magne Valle. "Επιστρέψαμε στον   ήχο των φυσικών ντραμς, πραγματικά έγχορδα και γενικά ο ήχος μας είναι φυσικός. Δεν είναι εύκολο να ταιριάξουμε τον παλιό ήχο μας με τον  καινούργιο, τελικά ίσως αυτό έχει δημιουργήσει έναν πιο μυστηριώδη ήχο».
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου