Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ BILL WARD ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ BLACK SABBATH

Το 2013 όταν κυκλοφόρησε το «13» των Black Sabbath, η μη συμμετοχή του ιστορικού ντράμερ του συγκροτήματος Bill Ward, κι η αντικατάστασή του στις ηχογραφήσεις από τον Brad Wilk (των Rage Against the Machine) και στις συναυλίες από τον Tommy Clufetos, είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις κι ήταν το θέμα όλων των rock sites για μήνες. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την επίσημη ανακοίνωση του Ward σχετικά με την απουσία του, την απάντηση του Ozzy κι εδώ σταματάμε….«Δεν έχω διακόψει την σχέση μου με το συγκρότημα. Όμως, από το 2012, οι συχνές ανακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με εμένα ως άνθρωπο κι ως μουσικό, με έφτασαν στο σημείο να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός αλλά και απομακρυσμένος από τον Ozzy Osbourne. Οι τοποθετήσεις του στο θέμα της συμμετοχής μου με έβαλαν σε σκέψεις καθώς οι επαναλαμβανόμενες λάθος πληροφορίες σχετικά με εμένα,  με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ σχετικά. Και τώρα, με ευκαιρία την κυκλοφορία του δίσκου μου Bill Ward Band, αλλά και με κάποιες φήμες που κυκλοφορούν για μελλοντικά projects των Black Sabbath, θεωρώ ότι πρέπει να παρουσιάσω σωστά τον εαυτό μου. Ακούγονται πολλά για ένα reunion με την αυθεντική σύνθεση των Black Sabbath  αλλά με δυσκολία αναφέρω πως δεν πρόκειται να συμμετάσχω μέχρι να πάρουν πίσω τα λάθος πράγματα που ειπώθηκαν για εμένα. Κάτι τέτοιο δεν νομίζω να συμβεί, αλλά γι' αρχή, περιμένω μια σωστή επανατοποθέτηση όλων των δηλώσεων του Ozzy που δεν αληθεύουν. Και επειδή με έχουν διαβάλλει δημόσια, θα ήθελα να πάρει πίσω κάποια πράγματα που έχει πει στον κόσμο.»
Δεν πιστεύω ότι οι παλιές δυνατές σχέσεις μας θα παραμείνουν δυνατές μετά από λογομαχίες και προσβλητικά λόγια λέγοντας μία σκέτη συγνώμη. Δεν έχω αυτή την άποψη, (ότι όλα ξεχνιούνται). Αυτό που θέλω από αυτόν είναι να παραδεχθεί τα λάθη του (σ.σ. ο Ozzy), γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε ξανά φίλοι. Είναι ακόμα πολύ μακριά ένα συμβόλαιο που θα μπορούσα να υπογράψω. Θα προτιμούσα να υπογράψω ένα σεβαστό συμβόλαιο πριν κάνω το επόμενο βήμα και καταλήξουμε στο να παίξουμε μαζί ξανά. Θέλω ένα συμβόλαιο που να μπορώ να το εγκρίνω. Αυτή είναι η αλήθεια κι αυτή είναι η θέση μου. Ακούω μόνο προσβολές και ανακρίβειες, και αν θέλουν ως συγκρότημα ή σαν μεμονωμένα μέλη να συνεχίσουν η πιθανότητα επανασύνδεσης του κλασικού πρώτου Black Sabbath line- up χάνει δύναμη. Στο χέρι τους είναι να γίνουν όλα σωστά.
Πολύ σύντομα το προσωπικό μου συγκρότημα (σ.σ Bill Ward Band ) θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ με τον ειρωνικό τίτλο "Accountable Beasts" που ξεκίνησα να το δουλεύω πάνω  από το Μάιο του 2012 και ήλθε η ώρα να τελειώσει. Τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της μίξης και απομένει ένα καλό mastering. Αυτή τη στιγμή γράφουμε το ψηφιακό booklet. ¨Όμως υπάρχουν κι άλλα projects κι ελπίζω να έχω νέα στο μέλλον. Είμαι πολύ χαρούμενος που γράφω ξανά νέα κομμάτια, παίζω ντραμς και δουλεύω με άλλους μουσικούς. Είμαι ευλογημένος που μπορώ να κάνω ακόμα πράγματα στη μουσική. Κοιτάζω το μέλλον με αισιοδοξία.»
Ο Ozzy του απάντησε μέσω facebook ότι λόγω του προβλήματος υγείας που έχει (καρδία) δεν θα μπορεί να βγάλει ένα δίωρο γράφοντας μεταξύ άλλων: “ Δεν μπορώ να πω συγγνώμη για κάτι που ίσως είπα ή σχολίασα για σένα στα Μέσα, όταν ήξερες και εσύ, πως ήσουν χάλια σε φυσική κατάσταση. Μαζί με τον Tony και τον Geezer δεν πιστέψαμε πως θα βγάζεις δίωρο σετ μαζί με ένα σόλο και με την κατάσταση του Iommi, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό μας. Σταμάτα να λες πράγματα για το υποτιθέμενο συμβόλαιο που δεν μπορείς να υπογράψεις και ας είμαστε ειλικρινείς. Ξέρεις, βαθιά μέσα σου, πως δεν θα μπορούσες να κάνεις έναν δίσκο και μια περιοδεία 16 μηνών. Σταμάτα να παριστάνεις το θύμα και γίνε αληθινός και ειλικρινής στον εαυτό σου και στους οπαδούς μας. Bill, γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, ας σταματήσουμε όλο αυτό πριν ξεφύγει εντελώς. Ο θεός να σε ευλογεί…»
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου